Porin yliopistokeskus ja uuden jäsenen toivottaminen tervetulleeksi


Porin yliopistokeskus ja uuden jäsenen toivottaminen tervetulleeksi

Teljän Rotaryklubin viikkokokouksessa 13.10. Porin yliopistokeskuksen johtaja Tarmo Lipping esitteli johtamansa keskuksen toimintaa. Kokouksessa presidentillä oli kunnia toivottaa uusi jäsen Pauliina Harrivaara, KTM, ekonomi, Yhteyspäällikkö / Talent Hub Manager, Prizztech Oy tervetulleeksi klubimme jäseneksi.

Porin yliopistokeskus

Porin yliopistokeskus on Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston Porin toimintoja yhdistävä verkostomaisesti toimiva tiedeyhteisö. Yliopistokeskuksessa on pysyväluonteista tutkintokoulutusta kauppatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen, tekniikan, sekä yhteiskuntatieteiden aloilla. Lisäksi Porissa on Turun yliopiston Brahea-keskukseen kuuluva merenkulkualan tutkimuskeskus. Porissa opiskelee n. 1100 tutkinto-opiskelijaa ja yliopistokeskuksessa työskentelee n. 150 asiantuntijaa, joista professoreita 15. Maisteri- ja diplomi-insinööritutkintoja tuotetaan vuosittain. n. 150.

Yliopistokeskuksen yksiköt toteuttavat aktiivisesti tutkimus- ja kehittämishankkeita yhdessä Satakunnan elinkeinoelämän sekä julkisten organisaatioiden kanssa. Vuosittain julkaistaan n. 300 tiedejulkaisua, joista n. 200 on vertaisarvioituja. Tohtorikoulutusta tarjotaan yliopistojen tohtoriohjelmissa; tohtoriväitöksiä on Porissa vuosittain keskimäärin 4-6.

Yhdessä Seinäjoen, Kokkolan, Kajaanin, Mikkelin ja Lahden yliopistokeskusten kanssa muodostetaan Suomen yliopistokeskusverkosto, jolla on tärkeä rooli yliopistollisen koulutuksen ja tutkimuksen alueellisen tasavertaisuuden toteuttamisessa sekä yliopistokeskusmaakuntien koulutustason nostamisessa ja innovaatioekosysteemien kehittämisessä. Yliopistokeskusten toiminnan painopisteenä on niiden perustamisesta (v. 2003) lähtien ollut jatkuvan oppimisen edistäminen ja näin ollen yliopistokeskukset toteuttavat osaltaan OKM:n visiota 2030.

Kiitos Tarmo Lipping ja Porin yliopistokeskus.

Etäkokous tiistaina 20.10.

Satakunnan Ely-keskuksen Salme Pihlajamaa pitää etäkokousesitelmän aiheesta Satakunnan Älykäs maaseutu – miten osallistamme, innostamme ja vaikutamme maaseudun kehittämiseen? Tervetuloa etäkokoukseen.

Klubikokouksessa 21.5. vieraana DG Aaro Söderlund

17.5.2024

Teljän Rotaryklubin klubikokous on tiistaina 21.5. klo 12-13 Teams -etäyhteydellä. DG Aaro Söderlund kertoo rotarytoiminnan…

Lue lisää

Porin Teljän Rotaryklubin uudet verkkosivut on avattu

4.11.2017

Porilainen bränditoimisto Rock My Business toteutti Porin Teljän Rotaryklubin uudet verkkosivut. Tavoitteena oli tarjota jäsenistölle…

Lue lisää

Satakunnan lennoston komentaja eversti Petteri Seppälä Suomalaisella klubilla 14.11. klo 17.00

7.11.2017

Satakunnan lennoston komentaja eversti Petteri Seppälä saapuu Kuninkaankartanon viikkokokoukseen esitelmöijäksi Suomalaiselle klubille 14.11. klo 17.00,…

Lue lisää